Sagafjord

La deg forføre av den fantastiske utsikten mens du nyter noe forfriskende fra baren eller et næringsrikt måltid. I vår lounge kan du slappe av foran peisen, planlegge neste dags utflukt, nyte en god bok. Ute på terrassen eller nede på bryggekanten kan du la naturen komme til deg.

Vår konferanseavdeling består av 3 konferanserom, i ulike størrelser, med all teknisk finesse. Vi frister med hjemmelaget møtemat, rolige omgivelser og mulighet for et energigivende avbrekk i naturen.

Det ville og majestetiske området rundt hotellet gir den perfekte rammen for en rekke naturopplevelser. Sammen med våre partnere gjør vi vårt ytterste for å legge til rette for disse.

Det fantastiske området rundt hotellet gir den
perfekte rammen for eventyrlige opplevelser.

Det var en lokal baker som fikk ideen om å starte kafé og gjestgiveri på Sæbø – og slik begynte historien om Bondalselva Strandhotell, som det het den gang. De gamle tømmerveggene som finnes i deler av bygningsmassen er over to hundre år gamle, og stammer blant annet fra en gammel skoleovn og andre gamle tømmerhus fra Valdres. I 1986 vart ein arkitekt frå Ørsta hyra inn, og i løpet av året hadde hotellet 16 rom og to suiter. Men på den tiden var det politisk umulig å få kommunal tillatelse til å skjenke alkohol. Eneste mulighet var å få statlig tillatelse, men for å få det måtte hotellet ha minimum 20 rom og status som turisthotell. To rom manglet, og byggingen fortsatte. Bondalselva Strandhotell ble en realitet med 30 rom og et tun med eneboliger. Hotellet mistet noe av sommersesongen det første driftsåret og det endte med konkurs etter et knapt års drift. Men sånn var det på den tiden – man var alene på et marked, med få eller ingen å samarbeide med. Sommermarkedet var også på vei ned og i Ålesund vurderte man å stenge hotell om sommeren og kun ha ett hotell åpent. På denne tiden var Ålesund langt fra å bli en stor turistmagnet.

I 1987 åpnet Hotel Sagafjord – med fiskebåtrederen Oswald Longva fra Ålesund som ny eier. Han ansatte hotelldirektør Håkon Otterlei, som også var fra Ålesund. Nye rom ble bygget.

Båtfolket oppdaget Sæbø og opplevelseshotellet med geit på taket i vakre Hjørundfjorden. Samtidig ble hotellet et populært spisested både for båtfolk, de mange campingturistene og laksefiskerne på Sæbø. Hotellet har vært godt drevet i mange år og bygget opp et godt rykte innenfor mange markedssegmenter. I 1989 fekk hotellet byggjeskikkprisen frå Ørsta kommune og i 1993 produktutviklingsprisen frå Reiselivsforeningen i Møre & Romsdal. Dei siste åra vert hotellet drevet meir eller mindre i fellesskap med Ivar Åsen hotell i Ørsta.

I januar 2012 ble det igjen et eierskifte, da investorgruppen bestående av Tryggestad Eiendom & Finans AS, Wenke og Jon Ketil Gjørtz og Handelshuset Rønneberg AS kom på banen og kjøpte hele eiendomsmassen. Etter omfattende rehabilitering og tilbygg åpnet «nye» Sagafjord Hotel 6. juli 2012.

Historien om Sagafjord med skoleovner fra Valdres

Etter full rehabilitering åpnet Sagafjord Hotel igjen dørene i juli 2012. De gamle tømmerveggene som finnes i deler av bygget er over 200 år gamle og stammer fra en gammel skolestue fra Valdres. Skulestova, som er en egen del av hotellet, inneholder en komfortabel salong med peis. Perfekt for intim middag eller møte for inntil 22 gjester.

Utsikten fra veranda, direkte til Hjørundfjorden og Sunnmørsfjella